ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαδικαστικά Βάπτισης

Σε όποιον Ναό και αν επιλέξετε να τελέσετε το Μυστήριο της Βάπτισης του παιδιού σας, πρέπει να προκαθορίσετε εγκαίρως την ημέρα και ώρα τέλεσής του με τον Εφημέριο.

 

Ληξιαρχική πράξη Γέννησης

Τουλάχιστον μία εβδομάδα πρίν τη Βάπτιση πρέπει να προσκομίσετε στον Εφημέριο της ενορία σας την πρωτότυπη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του παιδιού σας, η οποία έχει εκδοθεί από το Δήμο στον οποίο έχει δηλωθεί η γέννησή του (συνήθως φέρει την ένδειξη «ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ»).

Για την τέλεση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος σε άλλη Ενορία, ο Εφημέριος πρέπει να μεταβιβάσει τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του παιδιού στο Ναό που θα τελεστεί το Μυστήριο.

Πρίν το βάπτισμα, οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, για τη συμφωνία των στοιχείων τους με τη Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού, και να υπογράψουν ενώπιον του Ιερέα για το όνομα του παιδιού.

Δήλωση Βαπτίσεως

Ο Ιερέας που τελεί το Μυστήριο εκδίδει Δήλωση Βαπτίσεως. Η Δήλωση Βαπτίσεως κατατίθεται εντός μηνός στο Ληξιαρχείο του Δήμου που έχει δηλωθεί η γέννηση του παιδιού. Σε περίπτωση που η Βάπτιση τελεστεί εκτός Ενορίας, η δήλωση Βαπτίσεως προσκομίζεται στην Ενορία του Νεοφώτιστου, για να καταχωρηθεί στο οικείο Βιβλίο και στη συνέχεια, κατατίθεται στο Ληξιαρχείο του Δήμου.

 

Tips

1.Σε περίπτωση που η Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως αναφέρει ήδη όνομα παιδιού, δεν επιτρέπεται κατά την Βάπτιση να δοθεί διαφορετικό από αυτό ή να προστεθεί άλλο μαζί με αυτό.

2. Ανάδοχος δεν μπορεί να γίνει αλλόδοξος ή αλλόθρησκος, αλλά ούτε και Ορθόδοξος που έχει τελέσει μόνο πολιτικό Γάμο.

3.Δεν γίνονται Βαπτίσεις σε μονές που κατοικούνται.


About the author

Related Posts

Αφήστε το σχόλιό σας

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιοποιηθεί.