Οργάνωσε το γάμο σου!

Πληροφορίες & Εργαλεία για την οργάνωση του γάμου σας

Η προετοιμασία κάθε γάμου δεν έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Η όλη διαδικασία του γάμου είναι μια περίοδος γεμάτη χαρά και προσμονή, που ο καθένας πρέπει να τη ζει όπως τον εκφράζει. Επομένως, η οργάνωση του γάμου μπορεί να γιορταστεί οικογενειακά ή με πολλούς φίλους και συγγενείς, ήπια ή έντονα, παραδοσιακά ή μοντέρνα και με απλές διαδικασίες ή μεγάλη επισημότητα. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να αποφύγετε από τη μια τις υπερβολές που θα σας αγχώσουν χωρίς λόγο και από την άλλη τις προχειρότητες που θα μειώσουν τη σημασία του γεγονότος. Προφανώς, τους χρόνους, τα οικονομικά δεδομένα και τις απαιτήσεις του γάμου σας θα τα θέσετε πρώτιστα εσείς με το ύφος που θα επιλέξετε, αλλά σε μεγάλο βαθμό θα τα προσδιορίσουν και οι επαγγελματίες που θα συνεργαστείτε και θα σας ενημερώσουν για τα χρονικά περιθώρια, τα κόστη και τι επιλογές που έχετε για το καθετί.

Μόλις αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε την εργένικη ζωή, λάβετε υπόψη ενέργειες που χρειάζεται να μεριμνήσετε σχεδιάζοντας ανάλογα μια μικρή ή μεγάλη λίστα σημειώσεων προς υλοποίηση. Επιλέξτε ποιος θα είναι ο κουμπάρος σας, ορίστε την ημερομηνία του γάμου σας, αποφασίστε τον τόπο της τελετής και κλείστε ημερομηνία και ώρα. Προσδιορίστε το ύψος του χρηματικού ποσού που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε και κάντε μια πρόχειρη λίστα με τους καλεσμένους σας ώστε να γνωρίζετε πόσα άτομα θα πρέπει να εξυπηρετεί ο χώρος που ψάχνετε. Αφού κάνετε έρευνα αγοράς για τους διαθέσιμους χώρους δεξίωσης, κλείστε τον ιδανικό για τα δικά σας κριτήρια.

Ξεκινήστε την αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία που θα καλύψει το γάμο σας με φωτογράφιση και βίντεο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναζητάτε, και συμφωνήστε τη συνεργασία σας. Στη συνέχεια ορίστε ραντεβού για πρόβες σε οίκους νυφικών για την επιλογή του νυφικού φορέματος ή ψάξτε ένα ιδιαίτερο ρούχο στην περίπτωση πολιτικού γάμου. Διαλέξετε ανθοπωλείο ή διακοσμητή για την ανθοδέσμη,το στολισμό των αντικειμένων και των χώρων και επιλέξτε που θα αναθέσετε τη μουσική επένδυση του γάμου και το φωτισμό της βραδιάς, εάν χρειάζεται ο χώρος που κλείσατε. Οργανώστε το γαμήλιο ταξίδι, εκδώσετε διαβατήρια στην περίπτωση που τα χρειαστείτε και διαλέξτε ποιο ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει τους καλεσμένους σας που μένουν εκτός πόλης. Καταλήξτε σε κομμώτρια και μακιγιέρ έπειτα από πρόβες που θα κάνετε σε δοκιμαστικά ραντεβού.

Στη συνέχεια ασχοληθείτε με τα διαδικαστικά για τις άδειες του γάμου. Προβάρετε και επιλέξτε το γαμπριάτικο κουστούμι. Επισκεφθείτε κοσμηματοπωλεία για να διαλέξετε τις βέρες, κάντε επιλογή για τις μπομπονιέρες σας και σε συνεννόηση με τους κουμπάρους μεριμνήστε, στέφανα, λαμπάδες, δίσκο, καράφα, ποτήρι. Ξαναδείτε τη λίστα των καλεσμένων σας και κάντε τις απαιτούμενες αλλαγές. Διαλέξτε προσκλητήρια και ζητήστε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεστε, μήπως κάνετε λάθη ή θυμηθείτε κάποιους που παραλείψατε στη λίστα. Καταλήξτε στο ζαχαροπλαστείο που θα ετοιμάσει τη γαμήλια τούρτα σας και επιλέξτε το γλυκό που θα προσφέρετε στη δεξίωση. Ετοιμάστε τα προσκλητήρια και μοιράστε τα περίπου 1,5 μήνες πριν. Δοκιμάστε ποιο μενού θα επιλέξετε για τη δεξίωση. Κάντε πρόβες σε μακιγιάζ και χτένισμα και κανονίστε την περιποίηση των άκρων σας. Αγοράστε εσώρουχα για την πρώτη νύχτα του γάμου και ένα νυφικό σύνολο για τις ώρες που θα προετοιμάζεστε πριν φορέσετε το νυφικό.

Δέκα ημέρες πριν το γάμο, επιβεβαιώστε τον αριθμό των ατόμων που θα παρευρεθούν στη δεξίωση. Αποφασίστε ανά τραπέζι τον τρόπο που θα καθίσουν οι καλεσμένοι σας. Οριστικοποιήστε το τραγούδι που θα χορέψετε και συζητείστε μουσικές επιλογές με τον dj ή την ορχήστρα. Οργανώστε το bachelor και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για το γαμήλιο ταξίδι σας. Πάρτε το νυφικό σας από το κατάστημα κάνοντας μια τελευταία πρόβα με τις διορθώσεις. Δώστε στους υπεύθυνους του χώρου δεξίωσης το τελικό πλάνο των καλεσμένων σας. Μιλήστε με όλους τους επαγγελματίες για να επιβεβαιώσετε ότι όσα έχετε συμφωνήσει είναι υπό έλεγχο. Αναθέστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αρμοδιότητες της ημέρας. Αγοράστε το δώρο του κουμπάρου. Θυμηθείτε να φορέστε τα παπούτσια σας για να μη σας χτυπήσουν την ημέρα του γάμου. Ξεφαντώστε στα εργένικο πάρτυ σας και κοιμηθείτε την προηγούμενη νύχτα, ξέγνοιαστοι ότι όλα είναι έτοιμα για να ζήσετε μοναδικά την ημέρα του γάμου σας!

.xls αρχεία για την οργάνωση του γάμου σας…

Εάν μαζί με το γάμο σας, θα γίνει και μυστήριο βάπτισης ξεκινήστε περίπου 3 μήνες πριν για την προετοιμασία της. Παραγγείλετε προσκλήσεις και μαρτυρικά, επιλέξτε τα ρούχα που θα φορέσετε εσείς και το μωρό και το δώρο που θα κάνετε για το νονό ή τη νονά.

Εάν ονειρεύεστε να φτάσετε στην εκκλησία με ένα όχημα εποχής ή με ένα πολυτελές εντυπωσιακό αυτοκίνητο ,μπορείτε να το εξασφαλίσετε για την ημέρα του γάμου σας από εταιρίες ενοικίασης αυτοκίνητων

Εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο για να ασχοληθείτε μην οργάνωση του γάμου σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο διοργανωτή γάμου για να του αναθέσετε ένα μέρος όσων έχετε να προετοιμάσετε ή ακόμη και να αναλάβει εξ ολοκλήρου όλη την προετοιμασία!

Μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα του γάμου σας με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, φωτίζοντας τον ουρανό με πυροτεχνήματα και την είσοδό σας στο χώρο δεξίωσης με αντίστοιχα εφέ.

Προμηθευτείτε κουφέτα για να προσφέρετε στο σπίτι και για να βάλετε σε τυχόν χειροποίητες μπομπονιέρες.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το χορό, μπορείτε να ξεκινήσετε μαθήματα για να μην περιοριστείτε στο χορό του Ησαΐα!

Μαζί με τα τρεξίματα για το γάμο σας αφιερώστε το χρόνο που χρειάζεται για να εξοπλίστε το σπίτι που θα στεγάσει τον έρωτά σας!

happyweekBanner260x260